Την «μαύρη τρύπα» θα την καλύψουν οι εργαζόμενοι – Νέες περικοπές στο Δημόσιο

Έρχεται ενιαίο μισθολόγιο… σε όλο το Δημόσιο


Το «πολιτικό κόστος» των μειώσεων δεν θέλει να το πάρει κανείς! Ζήτησαν από όλους τους Υπουργούν να «κόψουν» για να βρεθούν χρήματα που θα καλύψουν την μαύρη τρύπα, όμως προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Το μνημόνιο το λέει καθαρά. Χρειάζεται να περικοπούν 11,5 δις ευρώ. Και αυτά τα χρήματα πρέπει να βρεθούν πριν έρθει η τρόικα στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου. Όμως ακόμα ψάχνουν. Βασικά το μεγάλο πρόβλημα, η «μαύρη τρύπα» στην οικονομία αφορά σε 6 δις ευρώ που αναζητούνται από τις δαπάνες των Υπουργείων.

Και η περικοπή δαπανών… για παράδειγμα στο Υπουργείο Εργασίας, αφορά σε περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, οι περικοπές θα έρθουν από τα επιδόματα, και μάλιστα σε ποσά που αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια, αλλά και από τις γενναίες περικοπές σε υψηλές συντάξεις, όπου μπαίνει πλαφόν περίπου στα 2.400 ευρώ.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε μαχαίρι στις διπλές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και σε περικοπές ύψους 10% ως 20% στα προβληματικά ταμεία.

Μέσω ενιαίου μισθολογίου σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και γενναίων περικοπών στους μισθούς των ΔΕΚΟ το επιτελείο ελπίζει σε μεγάλη μείωση των δαπανών.

lay-out.gr
 
Noiz Radio © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

http://noizfm.blogspot.com